1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Учні Оросіївської ЗОШ навчатимуться в оновленій школі (ФОТО)

08.12.2019 10:41 Суспільство Ексклюзив Голос Карпат

Начальний заклад нинішнього року відзначає 50-ліття. До знакової дати учні й педагоги підійшли в доброму настрої – школу в рамках програми Східного партнерства повністю оновили.

Начальний заклад нинішнього року відзначає 50-ліття. До знакової дати учні й педагоги підійшли в доброму настрої – школу в рамках програми Східного партнерства повністю оновили.

З цієї нагоди пам’ятну дошку на фасаді ЗОШ відкрили голова КМКС Ласло Брензович і Генеральний консул Угорщини в Берегові Матяш Сіладі.

Присутніх на добрі справи благословили священики Гергель Мадяр та Шандор Орос.

 Про роки становлення нинішнього навчального закладу говорив його директор Аттіла Шебі – син попереднього керівника школи Андрія Шебі, який все своє життя присвятив модернізації ЗОШ, вдосконаленню навчального процесу, вихованню молоді та викладачів на славних традиціях.

Це підтвердив у вітальному слові й Ласло Брензович:

“Андрій Шебі був надзвичайно порядною людиною, яка безмежно любила свою професію і віддавалась їй  до останку,- говорив голова КМКС.- Директор робив усе можливе для успішного функціювання та розвитку очолювано ним закладу. А тепер його справу не менш гідно продовжує син – Аттіла Шебі.”

З ювілеєм і оновленням учнів та педагогічний колектив здоровив колишній вихованець ЗОШ, нині сільський голова Оросієва Міклош Дюрко.

“Учителі ростили нас чесними, порядними й відповідальними,- згадував керівник села.- Вони готували нас до того, щоб ми знайшли своє місце у круговерті повсякдення. Нині ці традиції продовжують сьогоднішні викладачі.”

Мер побажав начальному закладу принаймні ще 50 років приносити щедрі плоди на ниві виховання гідного покоління.

Про навчання у школі вів мову ще один колишній її учень, а нині викладач Лайош Гейдер. Детальніше з історичними віхами ЗОШ аудиторію познайомили Барбара Леньо та Мовнуш Буда.

Слова промовців мережувались виступами учасників художньої самодіяльності. Майстерно грав на кларнеті восьмикласник Матей Пал, оригінальне звучання старинного інструменту тарго продемонстрував викладач Гергель Піріді, зворушено декламував вірші Шандор Ремейнік. Запальні танці дарували присутнім члени ансамблю “Боровка” під керівництвом Міклоша Крічфолуші.

На завершення урочистості під чарівний спів Барбари Дротар до зали занесли святковий торт, яким частували всіх бажаючих.

Нагадаємо, Берегівське Оросієво вийшло на вулиці в національному вбранні

Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)