Експерти пояснили, чи впливає відсутність сексу на здоров’я



Із сексуальним утриманням пов’язані багато побоювань. Однак наука їх не підтверджує.

- джерело.

Про те, чи впливає відсутність сексу на наше здоров’я, розповіли експерти LifeHacker.

1. Утримання не підриває здоров’я

Почнемо з очевидних плюсів: повне утримання – це найкращий захист від ІПСШ. Статевих контактів немає, через сидіння унітазу і в басейні ви не заразитеся, значить, хламідіозу, гонореї, сифілісу і трихомоніазу можна не боятися. ВІЛ і гепатит B можна отримати, наприклад, ще через переливання крові, але в будь-якому випадку утримання знижує ризики захворіти.

Якщо ви довго не займаєтеся сексом, не варто боятися, що це зашкодить вашому здоров’ю: викличе шизофренію, виразку шлунка або катаракту. Хоча досліджень про вплив утримання на здоров’я мало, наявні показують, що турбуватися ні про що.

2. Спермотоксикозу не існує

Сперма складається з рідини й сперматозоїдів. Ні те, ні інше не токсичне для людини. Сперматозоїди взагалі періодично гинуть й утилізуються, як будь-які інші постарілі клітини організму.

3. Утримання не робить людину схильною до педофілії та зоофілії

Насправді ніхто не знає, чому виникають парафілії (соціально неприйнятний сексуальний потяг). Є кілька теорій, але жодна з них не пов’язана з тривалим утриманням, і взагалі хорошої поради, яка б допомогла профілактично захистити себе від такого розладу, не існує.

4. Мастурбувати не шкідливо

“Люди витрачають занадто багато часу, турбуючись про мастурбацію”, – повідомляють автори книги “Розмір має значення?! І ще 69 розвінчаних міфів про секс” Аарон Керролл і Рейчел Вріман. І важко з ними не погодитися. Мастурбувати – нормально і безпечно.

5. Що шкідливо, так це стигма

Чоловіка можуть вважати невдахою, якщо у 25 років він все ще незайманий. Нерідко гінекологи висловлюють жінкам, у яких у 20 з гаком років жодного разу не було сексу, щось на кшталт: “Просто не треба чекати принца на білому коні” або “Тобі вже давно пора взагалі-то”. Буває, що людина любить мастурбувати, а його оточуючі вважають таку поведінку неприйнятною або взагалі гріхом. Все це не додає спокою і радості тому, у кого немає сексу.

6. Утримання не допомагає досягти кращих спортивних результатів

Принаймні, жодних доказів цього немає, а є невеликі дослідження, в яких було показано зворотне. Дефіцит сну, безумовно, може погано вплинути на стан людини, але сам по собі секс – навряд чи: складно уявити, що професійний спортсмен доведе себе до виснаження під час статевого акту. Але, можливо, якщо людина вірить, що секс погіршить її стан, то краще утриматися напередодні змагань.


Читайте також:


Залишити коментар: