09:04, 10 Грудня 2019

Луцьк приймає фінал чемпіонату України з шахів серед жінок та чоловіків

Впродовж десяти днів Луцьк перетвориться на українську столицю шахів. Саме в Луцьку сьогодні, 10 грудня, о 15 годині, розпочнеться фінальний етап чемпіонату України з цього виду спорту. За звання чемпіона країни та можливість представлення нашої держави на міжнародних змаганнях до Луцька з’їхалося десять найсильніших жінок-гросмейстерів та стільки ж чоловіків.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Вчора ж, 9 грудня, у Палаці культури міста відбулося урочисте відкриття змагань та жеребкування. Президент федерації шахів Волинської області Олександр Шаварський повідомив, що востаннє подібні змагання в Луцьку проводилися 33 роки тому.

«Сьогодні організатори зробили все можливе, щоб наше місто достойно та на належному рівні провело фінальну частину змагань», — наголосив він.

Радник міського голови Ігор Поліщук, який також завітав на урочисте відкриття змагань, зауважив, що керівництву міста дуже приємно, що фінальний етап відбувається саме в нашому місті.

«Луцьк – це місто, де люблять спорт в, тому числі, й шахи. Луцька міська рада розуміє важливість розвитку спорту, особливо дитячого та підліткового для того, щоб діти формували правильні риси характеру, мали заняття та були дисципліновані, а в майбутньому – успішними. Шахи – це такий вид спорту, який якнайкраще розвиває мислиннєві процеси та фантазію. Ми дуже раді, що чимало дітей в нашому місті займаються цим видом спорту. На дитячо-юнацьку спортивну школу № 2  в наступному році ми передбачаємо додатково чотири ставки тренера, щоб ще більше дітей охопити шахами», — повідомив він.

Ігор Поліщук подякував усім, хто долучився до проведення чемпіонату ат побажав спортсменам гарної гри:

«Щиро сподіваюся, що такі змагання в нашому місті будуть відбуватися ще і ще. Учасникам бажаю перемог у спорті та в житті».

Перший віце-президент федерації шахів України Юрій Гнип відзначив високий організаційний рівень змагань.

Усі ігри проходитимуть у конференц-залі готелю «Україна». Кожного дня, окрім 15 грудня, вони розпочинатимуться о 15 годині. Останній ігровий день спортсмени розпочнуть о 12 годині, а о 17-ій – відбудеться церемонія нагородження переможців.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: