Катастрофа військового вертольоту в Росії: загинули офіцери полку, який атакував українські кораблі біля Керчі

Катастрофа військового вертольоту в Росії: загинули офіцери полку, який атакував українські кораблі біля Керчі

Фото: vpk.name

Втрат зазнав підрозділ, який атакував українські судна з повітря.

У катастрофі військового вертольоту Мі-28 "Нічний мисливець" на Кубані загинули двоє офіцерів 55-го окремого полку армійської авіації 4-ї червонопрапорної армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Російської Федерації. Про це з посиланням на російські ЗМІ повідомляє DT.ua.

На борту гелікоптера перебували заступник командира полку підполковник Олексій Склянкін і командир ескадрильї майор Руслан Кушніренко.

За даними спільноти InformNapalm, вертольоти Ка-28 55-го полку атакували українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу" в Керченській протоці й акваторії Чорного моря восени минулого року.

Як повідомлялося, у Краснодарському краї РФ розбився вертоліт російських силовиків. За першими даними з місця трагедії, катастрофи зазнав Мі-28 "Нічний мисливець" із двома людьми на борту. Уламки гелікоптера виявили біля станиці Платніровська неподалік від аеродрому "Корєновськ".

Як повідомлялося раніше, 25 травня Міжнародний трибунал ООН із морського права ухвалив рішення у справі українських полонених моряків, яких Росія затримала у Керченській протоці. Він зобов’язав РФ повернути кораблі та відпустити українських моряків на період розгляду справи.

Нагадаємо, Міжнародний морський трибунал ООН провів перші слухання за позовом України про заходи щодо РФ для звільнення полонених українських моряків і захоплених кораблів 10 травня. Раніше Росія повідомила, що не братиме в них участі. Україна подала до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов’язати Росію звільнити українських моряків і кораблі. 

У Росії рішення трибуналу не визнають. Мовляв, трибунал не має права цього вимагати, оскільки інцидент в Керченській протоці не належить до юрисдикції цього суду. У свою чергу посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, якщо Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу з морського права, Україна буде домагатися введення "гамбурзьких санкцій".

Повʼязані теми:

Наступна публікація