$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+4° Київ +6° Варшава +12° Вашингтон

На 3D-принтері створили перше в світі село для бідних

UA.NEWS 12 Грудня 2019 14:32
На 3D-принтері створили перше в світі село для бідних

3D-принтер допомагає швидко і недорого створити десятки будинків. Придбати таке житло можуть дозволити собі навіть бідні громадяни.

Бідні жителі мексиканського міста Табаско отримали дешеве житло завдяки сучасним технологіям. За допомогою 3D-принтера кожні 24 години зводять один такий будинок, повідомляє  Dwell.

Площа роздрукованого будинку становить 46,5 квадратних метрів. Жителі отримують дві спальні, одну ванну, бетонований дворик і навіс над ганком. Табаско знаходиться в сейсмонебезпечній зоні, тому будинки виконані згідно відповідних вимог будівництва.

Вже готові два будинки такого поселення. У 2020 році планується добудувати ще 48 осель. Роздруковане житло мексиканці отримали в іпотеку на 7 років. Щомісяця їм необхідно платити 400 мексиканських песо ($ 20).



Будівництвом займається неприбуткова організація ECHALE, використовуючи 3D-принтер ICON Vulcan II. Він призначений для зведення житла в віддаленій місцевості при обмежених ресурсах і складних погодних умовах. Ця технологія дозволяє будувати будинки там, де це практично неможливо з традиційними рішеннями.

Державне КБ «Південне» в Дніпрі розробило і надрукувало на 3D-принтері змішувальну головку для рідинного ракетного двигуна з дожиганием генераторного газу. Він працює на паливної парі «рідкий кисень-гас».

Інститут зварювання Великої Британії придбав українську установку 3D-друку титаном xBeam-18/I. Вона виготовлятиме деталі для аерокосмічної галузі.

Раніше в Массачусетському технологічному інституті створили робота, який може швидко і без участі людей за принципом 3D-принтера «друкувати» будівлі – і не тільки на Землі.

А в Дніпрі створили 3D-принтер, який друкує будь-якими металами. Також рогівку вперше надрукували на 3D-принтері.