$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+6° Київ +1° Варшава +13° Вашингтон

«Ощадбанк» відкликав мільярдний позов до «Укртелекому» Ахметова

UA.NEWS SAV 13 Грудня 2019 17:03
«Ощадбанк» відкликав мільярдний позов до «Укртелекому» Ахметова

Господарський суд Києва 11 грудня задовольнив заяву «Ощадбанку» і залишив без розгляду позов до «Укртелекому» в справі про стягнення 1,1 мільярди гривень.

Як повідомляє Finbalance, 28 листопада суд переніс засідання у цій справі на 11 грудня у зв'язку з наміром «Ощадбанку» та «Укртелекому» укласти мирову угоду.

У прес-службі «Ощадбанку» підтвердили врегулювання зобов’язань «Укртелекому» перед банком.

«Ощадбанк і «Укртелеком» за взаємною згодою врегулювали зобов’язання «Укртелекому» перед «Ощадбанком». Досягнуті домовленості передбачають поетапне і повне погашення заборгованості перед банком, забезпечення зобов’язання заставою ліквідних активів, нарахування відсотків на суму заборгованості. З огляду на домовленості, судовий процес по стягненню заборгованості «Укртелекому» припинено»

Прес-службі «Ощадбанку»


Нагадаємо, в лютому Господарський суд Києва відкрив провадження за нововиявленими обставинами у справі про примусове стягнення «Ощадбанком» 1,1 млрд гривень боргу з ТОВ «ЕСУ» Ріната Ахметова. Подробиці виявлених обставин не повідомлялися.

23 липня Верховний Суд України скасував рішення судів попередніх інстанцій та підтримав державний «Ощадбанк» у дворічному суперечці з ТОВ «ЕСУ» (кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) про розірвання договору купівлі-продажу облігацій між держбанком і «Укртелекомом». Заборгованість з цінних паперів сягнула майже 1,5 млн грн. Власники «Укртелекому» взяли кошти у борг, щоб приватизувати підприємство, і тепер «Укртелеком» не зможе законно уникнути сплати боргу, що виник у процесі приватизації.

Втім, 8 серпня Верховний Суд України відмовився задовольнити заяву «Ощадбанку» про перегляд за нововиявленими обставинами судових рішень (зокрема, касаційної інстанції) у справі №910/14130/17, якими держбанку було відмовлено в задоволенні позову до ТОВ «ЕСУ» про стягнення 1,1 млрд грн боргу шляхом звернення стягнення на 92,79% акцій «Укртелекому», що належать ТОВ «ЕСУ» (кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) і були передані в заставу для «Ощадбанку».