$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+15° Київ +8° Варшава +24° Вашингтон

«Нафтогаз» назвав ціну на газ для населення у січні

Олег Бесараб 13 Грудня 2019 20:59
«Нафтогаз» назвав ціну на газ для населення у січні

Споживачі, які вирішили купувати газ за плаваючою ціною, отримуватимуть його у січні по 5,5 грн за куб без ПДВ та витрат на транспортування.

Як повідомили у прес-службі «Нафтогазу», січнева ціна на 12% менша, нiж у сiчнi 2019 року. Крім того, вона співпала із фіксованою ціною, запропонованою для населення до кінця опалювального сезону.

У «Нафтогазі» нагадали, що споживачам зараз пропонується платити за двома видами тарифів на вибір. Плаваючим – коли ціна буде змінюватися в залежності від ринкових обставин щомісяця, і фіксованим – гарантованим до квітня по 5,5 за куб плюс ПДВ та націнка газзбутів, в середньому разом 7,8 грн. Споживачі, які хочуть купувати газ за фіксованою ціною, нікуди звертатися не треба, усіх переведуть на неї з 1 січня автоматично. Хто сподівається, що газ може коштувати і менше, повинен з 10 по 24 грудня звернутися до своїх регіональних збутових компаній для переходу на плаваючу ціну. У січні ці дві ціни співпали, але у випадку припинення транспортування Росією газу ціна може зрости у 1,8 раза.

Якщо ж транзит буде, то з огляду на заповнення українських і європейських газосховищ ціна на паливо цієї зими може стати найнижчою в історії.