Новини

Справа Павла Шеремета в жодному разі не повинна кидати тінь на потужну армію ветеранів і волонтерів – МВС

Справа Павла Шеремета в жодному разі не повинна кидати тінь на потужну армію ветеранів і волонтерів – МВС

Справа про вбивство журналіста Павла Шеремета в жодному разі не повинна кидати тінь на потужну та велику армію ветеранів та волонтерів.

Про це в ефірі “Прямого” заявив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

“Ми в жодному разі не проводимо, і якщо хтось проводить, то ми абсолютно спростовуємо наратив, як на мене, абсолютно ворожий, хибний і шкідливий, про те, що нібито середовище ветеранів, учасників бойових дій, волонтерів, які мають справді високий рівень довіри в суспільства, є особливо криміногенним. Ні. В жодному разі – ні. Безумовно, в цій справі ми бачимо цих людей, які є з цього кола, але це в жодному разі не повинно кидати жодну тінь на велику і потужну армію ветеранів і волонтерів, яких багато в лавах структур Міністерства внутрішніх справ, які багато зробили для захисту країни – і роблять, і ще робитимуть – від ворожої російської агресії. Я на цьому наголошую”, – заявив Шевченко.

Раніше народний депутат “Європейської Солідарності”, ветеранка Яна Зінкевич повідомила, що Яна Дугар на момент скоєння злочину перебувала в зоні АТО.

Крім того, депутат Верховної Ради VIII скликання Оксана Корчинська у коментарі “Прямому” повідомила, що Дугар з 3 червня 2016 року по 26 вересня 2016 року на території закритої військової частини, де в тому числі проживають військові медики.

Нагадаємо, вчора заступник голови Національної поліції України Євген Коваль назвав п’ятьох підозрюваних у виконанні вбивства Шеремета.

Коваль розповів, що слідство у справі вбивства Павла Шеремета вийшло на Антоненка через схожість його одягуна одяг вбивці журналіста.

На думку народного депутат від “Європейської Солідарності” Володимира Ар’єва, обшук у Антоненка скидається на цілеспрямовані репресії проти захисників України.

До того міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього  Артеменко повідомив про обшуки у нього у помешканні у справі Павла Шеремета.

Сьогодні вночі поліцейські обшукали дім Юлії Кузьменко, а її саму забрали до відділку.

Крім того, вночі 20 спецназовців у масках увірвалися в київську квартиру волонтерів Акастьолових. Обшук у них тривав до п’ятої ранку.

Командування Сил спеціальних операцій ЗС України відреагувало на затримання Антоненка.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.