Пристайко сказав, за яких умов Україна повернеться до їдеї миротворців ООН на Донбасі

У випадку, коли усі можливості Мінських домовленостей буде вичерпано, Україна може повернутися до ідеї розміщення миротворчого контингенту ООН на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей

Пристайко сказав, за яких умов Україна п…
Фото: president.gov.ua

Таку заяву зробив очільник українського зовнішньополітичного відомства Вадим Пристайко в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера", передає Depo.ua.

"Наша команда намагається зробити усе, що в рамках Мінська, а коли ми зрозуміємо, що в рамках Мінська більше ні про що нове говорити не виходить і Росія впирається по кожному пункту, тоді ми будемо звертатися до наступного кроку... це буде рішення не моє, а президента... буде, напевно, миротворча місія. І така можливість у нас є", – заявив він.

Окрім цього, Пристайко нагадав, що українська сторона офіційно не зверталася до ООН про введення миротворчої місії, але така пропозиція надійшла від РФ. Голова МЗС зазначив, що пропозиція Росії не влаштовує Україну, оскільки та пропонує розмістити миротворчий контингент лише уздовж лінії зіткнення.

Також Пристайко додав, що під час переговорів у "нормандському форматі" досягнуто домовленості про допуск на тимчасово окуповану територію Донбасу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

"Ми домовилися, що Червоний Хрест буде допущено на неконтрольовану (Україною, – ред.) територію. Ніколи за п'ять років Червоний хрест не міг потрапити до місць, де утримуються наші заарештовані і військовополонені і до місць поховань", – зазначив міністр.

"Наступного тижня місія Червоного Хреста спробує в черговий раз туди (на неконтрольовану територію, – ред.) потрапити", – повідомив міністр.

Нагадаємо, Пристайко оголосив, які головні теми мають вирішити в ТКГ у Мінську 18 грудня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme