Новини

Амністія і особливий статус: Пристайко розповів про “домашнє завдання” перед наступною зустріччю з Путіним

Амністія і особливий статус: Пристайко розповів про “домашнє завдання” перед наступною зустріччю з Путіним

Перед наступною зустріччю в нормандському форматі, яка повинна відбутися в квітні, Україні слід прийняти ряд ключових рішень у законодавчій сфері для посилення своєї позиції на переговорах.

Про це розповів  міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі одного з телеканалів 13 грудня.

За словами глави МЗС, для Києва важливо, щоб російська сторона погодилася на наступну зустріч навесні, як домовилися на саміті в Парижі.

“Для того, щоб ми не просто зустрілися, а пропустили деякі непотрібні для нас моменти і вийшли на такі реальні рішення, нам необхідно зробити певну домашню роботу, яку ми і так збиралися зробити: узгодити легальні рамки всіх наших домовленостей”, – наголосив Пристайко.

Міністр уточнив, що це чотири закони, про які говорив президент України Володимир Зеленський.

“Це і питання амністії, і питання проведення виборів, і питання особливого статусу – ці всі питання повинні бути вирішені”, – наголосив він.

Як зазначив Пристайко, чим більше Україна зможе зробити до наступної зустрічі в нормандському форматі, тим сильніше буде її позиція на переговорах.

Зазначимо, 13 грудня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Нагадаємо, на думку колишнього народного депутата Ігоря Лапіна, Україну можуть федералізувати не законом про особливий статус Донбасу, а доповненнями до закону про децентралізацію.

Нагадаємо, Офіс президента України виправив українську версію комюніке саміту Нормандської четвірки у Парижі, який відбувся 9 грудня. Тепер український текст комюніке приведено у відповідність з англомовним оригіналом.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.