Новини

За ізраїльським принципом: у ТКГ розкрили деталі підготовки до звільнення українських в’язнів з ОРДЛО

За ізраїльським принципом: у ТКГ розкрили деталі підготовки до звільнення українських в’язнів з ОРДЛО

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі визначиться з формулою обміну полоненими за підсумками засідання в Мінську 18 грудня.

Про це в інтерв’ю LB.ua заявив представник України в політичній підгрупі Олексій Резніков.

За його словами, формула обміну полоненими буде зрозумілою після роботи контактної групи 18 грудня.

“Моя колега, адвокат-юрист Валерія Лутковська, повинна буде фіналізувати цю історію. І це буде важка місія”, – зазначив Рєзніков.

За його словами, в питанні обміну полоненими Україна слідує американському чи ізраїльському принципу, де кожен український солдат або в’язень цінніший, “ніж сто чужих”.

“Базова ініціатива української делегації була такою: головне – віддайте всіх наших. Ну і заберіть всіх своїх. Ми з цим згодні, причому навіть не будемо сперечатися про домірність обміну – кого більше чи менше, – нам важливі наші люди”, – підкреслив Резніков.

Він також заявив, що встигнути провести обмін до кінця року “важко, але можливо”.

Нагадаємо, під час Нормандського саміту у Парижі 9 грудня країни-учасниці домовились про взаємний обмін утримуваними особами за формулою всіх на всіх.

За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, підсумкові документи Нормандської зустрічі у Парижі виключають кримських татар з обміну утримуваними особами.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.