$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +15° Варшава +3° Вашингтон

США пообіцяли Україні швидкі санкції проти «Північного потоку-2»

Олег Бесараб 14 Грудня 2019 15:55
США пообіцяли Україні швидкі санкції проти «Північного потоку-2»

Включені в закон про оборонний бюджет США санкції проти будівництва «Північного потоку-2» будуть прийняті і невідкладно застосовані, якщо будівництво газопроводу не припиниться.

Про це заявив під час візиту до Вашингтона віце-прем'єр-міністр Дмитро Кулеба після переговорів з американською стороною, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів. За словами чиновника, його запевнили, що санкції, включені в закон про оборонний бюджет, будуть якомога швидше прийняті в Сенаті Конгресу, далі негайно підписані президентом США і застосовані, якщо компанії, що будують «Північний потік-2», самостійно не припинить свою підсанкційну діяльність.

Нагадаємо, Комітет Сенату Сполучених Штатів Америки схвалив законопроект, який повинен накласти санкції щодо компаній і осіб, що беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Україна виступає проти спорудження магістралі, оскільки побоюється зупинки транзиту російського газу через власну газотранспортну систему. Однак Німеччина надала дозвіл на будівництво газопроводу, оскільки вбачає у проекті власний комерційний інтерес

Нагадаємо, ОБСЄ схвалила резолюцію проти газопроводів РФ, які обходять Україну («Північний потік-2» і «Турецький потік»).