$ 39.78 € 42.31 zł 9.8
+10° Київ +6° Варшава +22° Вашингтон

У Кабміні пояснили, чому міністри хочуть високу зарплату

Олег Бесараб 14 Грудня 2019 17:36
У Кабміні пояснили, чому міністри хочуть високу зарплату

Деякі міністри Кабміну просять собі більшу зарплату, бо теперішньої їм не вистачає на те життя, до якого вони звикли.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у інтерв’ю телеканалу «Наш», пише Укрінформ.

Я вам так можу сказати - насправді, зараз серед міністрів і заступників міністрів багато розмов йде про те, що вони просять більшу зарплату, офіційну зарплату, звісно, тому що, насправді, багато хто з них прийшов з приватного сектору. Вони бачать, що в приватному секторі вони могли б отримувати там, я не знаю, в 10, в 20 разів більше, ніж зараз. І їм, дійсно, складно підтримувати свої родини. На жаль, не у всіх міністрів є така фінансова подушка, як у мене, наприклад, чи деяких інших колег. Тому це дійсно в нас досить такі складні дискусії.

За словами Дубілета, дійсно є люди, яких хотілося б залучити до роботи, але на таку зарплату вони не підуть. Але і піднімати зарплату також неможливо, бо на рівні мінімальних заплат звичайних українців це буде виглядати погано. Сам Дубілет розповів, що витрачає приблизно 3-5 тисяч доларів на місяць, із яких 2,5 тисячі на оренду квартири.

Раніше голова мінекономіки Милованов розповів, у яких областях України найнижча зарплата.

Нагадаємо, середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в жовтні склала 10 727 грн, що на 0,4% більше, ніж у вересні і на 16,4% – в річному вираженні.

За даними Мінекономіки, реальна зарплата українців збільшилася на 9,6% за 9 місяців 2019 року і на 18% перевищила показники 2013 року.