Автомобіль-легенду Садового продають на аукціоні, охочих бракує (фото)

IMG_3255

«Тойоту Кемрі», що супроводжувала міського голову упродовж 14 років вирішили продати, бо сім’я Садового ним більше не користується.

«Тойоту Кемрі», що супроводжувала міського голову Львова упродовж 14 років вирішили продати, бо сім’я Садового ним більше не користується.

Для того, щоб автомобіль не стояв у гаражі, в міській раді вирішили продати авто через аукціон «Прозорро», ціну встановили на рівні ринкової вартості – 220 тисяч гривень, однак з наміром придбати «Тойоту» ніхто не зголосився, тому анонсували повторний аукціон. При цьому, згідно з вимогами законодавства, ціну довелося знизити удвічі: до 110 тисяч гривень.

Сьогодні, 14 січня, у дворику міської ради зібрали журналістів, щоб продемонструвати зовнішній вигляд і технічний стан автомобіля, і привернути увагу потенційних покупців до транспортного засобу.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко каже, що влада переслідує благородну мету: виручені від продажу кошти передадуть на потреби військових.

«Ми б хотіли отримати мільйон гривень, адже специфіка аукціону полягає у тому, що охочі можуть змагатися за лот, піднімаючи ціну», - пояснює Москаленко.

У міській раді впевнені, що «Тойота» вартує цих коштів, адже має історичну та соціальну цінність.

«Активні роки використання «Тойоти» припали на дуже важливий період для міста – ЄВРО 2012, автівка обслуговувала потреби сьогоднішнього президента FIFA Джанні Інфантіно, - згадує Москаленко. - На той момент він був генеральним секретарем УЄФА. Також автомобіль був залучений до обслуговування делегації на чолі з Мішелем Платіні, на той час президентом УЄФА».

Аукціон стартує 18 січня на порталі відкритих закупівель «Прозорро». Документально автомобіль належить комунальному підприємству «Ратуша сервіс».

Керівник адміністрації міського голови Євген Бойко теж переконаний, що про продаж автомобіля необхідно говорити у площині його соціальної та історичної вартості.

«Без сумніву, це автомобіль-легенда. Після отримання коштів за продаж автівки, міська рада виділить з бюджету певну суму, щоб забезпечити військових технічним оснащенням», - зазначив Бойко.

Про яку саме техніку йдеться, посадовець не уточнив.

Також під час зустрічі з журналістами, Андрій Москаленко прокоментував порушення правил паркування на автомобілі «Тойота Кемрі».

Вчора, 13 січня, заступник міського голови з питань розвитку опублікував на своїй сторінці у Фейсбук допис з фотографіями вищезгаданого авто. Пильні користувачі соцмереж помітили, що на фото видно, як «Тойоту» припаркували посеред двох паркувальних місць. Андрій Москаленко пояснив, що на момент зйомок автомобіль перебував на закритому майданчику станції техобслуговування, де визначено кількість автомобілів, які одночасно може обслуговувати СТО. Щоб зробити фотографії для Прозорро під різними ракурсами, автомобіль перекочували.

За результатом технічної перевірки, «Тойота» має незначні кузовні пошкодження, є сколи на передньому бампері, потребує косметичного ремонту. Щоб ввести машину у стан технічної справності, необхідна заміна деяких деталей ходової частини, прогнозована вартість ремонту складає 110 тисяч гривень.

Фото МИКИТА ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: