У дитсадках Сарн дітей навчають сортувати сміття

17 Січня 2020, 12:11
3024 Джерело: Фото з сайту Сарненської міської ради

Найменших жителів міста навчають сортувати сміття змалечку.

У кожному дошкільному навчальному закладі Сарн встановили та користуються навчальними контейнерами для сортування та збору сміття. Про це інформує Сарненська міська рада.

З ініціативи міського голови Світлани Усик зручні, тренувальні євро контейнери завезено у дитсадки міста. Придбано їх за кошти міського бюджету.

«У нас з’явилась можливість навчати дітей практично. – Ділиться враженням завідувачка ДНЗ №5 Валентина Христопалова. - Педагоги цього й інших дошкільних закладів Сарн активно опрацьовують нововведення у садках. Дають дітям практичні навички правильного поводження із сміттям,  проводять тематичні заняття з малюками, починаючи з ясельної групи».

15 січня з вихованцями групи «Ромашка» у ДНЗ №5 «Вербиченька» провели  тематичну розвагу «Знай, люби, оберігай». Знання, попередньо отримані з сортування сміття в залежності від матеріалу перевіряли практично. Діти допомогли зібрати, посортувати сміття у відповідні контейнери. Перевірив правильність виконання завдань Веселий сніговик у процесі гри-інсценівки.

Читайте також: У Сарнах знайшли спосіб боротьби з стихійними сміттєзвалищами

Для роздумів. За даними статистики, в Україні на запитання: «Ви вмієте сортувати сміття?» –  у більшості випадків чути відповідь – ні. Головним поясненням звучить, що нас не вчили цьому з дитинства. 

Проблема утилізації відходів – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Настав час керуватись у всіх своїх вчинках правилами екологічного гуманізму.  Щоб майбутнє було світлим та чистим, з дитинства треба починати турбуватися про наш «спільний дім».

Виробити звичку раціональної, правильної утилізації відходів, пошуку шляхів розв'язання проблеми побуто­вих відходів, виховати екосвідомість дбайливого ставлення до довкілля, власного здоров'я і «самопочуття» планети, любові до рідного міста, лісів та їх мешканців – завдання не з легких, однак вони стоять перед працівниками дошкільних закладів міста Сарни та перед батьками. Тоді вони, діти, ставши дорослими, будуть  по-іншому ставитися до природи, екології та навколишнього середовища.

Вихователі розповідають в які контейнери що складати
Вихователі розповідають в які контейнери що складати

На практиці
На практиці

Діти вчаться сортувати сміття
Діти вчаться сортувати сміття

Все відбувається у формі гри
Все відбувається у формі гри

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024