Телефонні аферисти продовжують обкрадати жителів Тернопільщини

Телефонні аферисти продовжують обкрадати жителів Тернопільщини

Спілкування з псевдопрацівником банку обернулося для жительки Козівського району втратою коштів. За допомогою вона звернулася до поліцейських, інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Схема за допомогою якої діють шахраї стара, але незважаючи на це дієва. Люди довіряють додзвонювачам, повідомляють конфіденційну інформацію й як наслідок втрачають всі заощадження, які зберігають на карткових рахунках.

Від такого роду злочину потерпіла й жителька краю. До потерпілої зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником фінансової установи. Він запропонував жінці збільшити кредитний ліміт, але для цього необхідно уточнити достовірність інформації, яка зазначена в базі. Заявниця розповіла аферистові всі персональні дані. Вже згодом їй на засіб зв’язку прийшло сповіщення про списання готівки в розмірі 12140 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Проводяться оперативно-розшукові заходи, аби встановити особу причетну до злочину.

Поліцейські наголошують, ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *