Незаконно привласнили 1,5 млн гривень: на Львівщині судитимуть банкірів

13:15, 17 января 2020
Зловмисники перерахували коштів з депозитних рахунків клієнтів на 1,5 млн гривень.
Незаконно привласнили 1,5 млн гривень: на Львівщині судитимуть банкірів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Львівській області під суд підуть учасники злочинної групи, які перерахували коштів з депозитних рахунків клієнтів на 1,5 млн гривень, повідомляє прес-служба поліції.

Встановлено, що протягом 2015-2018 років працівники банку проводили незаконні операції щодо перерахунку коштів з депозитних на поточні рахунки без відома та згоди клієнтів і в подальшому отримували гроші у банкоматах.

Очолювала злочинну групу 50-річна мешканка Жидачівського району, яка обіймала посаду керівника відділення банку, а спільниками були троє працівників цього ж відділення віком від 33 до 58 років.

Загалом зловмисники заволоділи коштами у сумі більше півтора мільйони гривень. Слідчі вже повідомили їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що начальник одного з відділень Укрпошти піде під суд. Чиновниця шляхом підроблення підписів в офіційних документах привласнила понад 90 тисяч гривень, що призначалися для виплати пенсій 16 громадянам.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді