Новини

Louis Vuitton купив найбільший в світі алмаз: фото

Louis Vuitton купив найбільший в світі алмаз: фото

pixabay.com

Компанія Louis Vuitton придбала Севело – на даний момент найбільший у світі необроблений алмаз вагою тисяча сімсот п’ятдесят вісім карат (близько 351 грама).

Про це повідомляє The New York Times.

Виконавчий директор компанії Майкл Берк не розкриває ціну покупки, проте каже, що мова йде про “мільйони доларів, від яких здивувалися б конкуренти”.

“Ніхто не очікував, що ми зробимо такий акцент на висококласних ювелірних виробах. Я думаю, що це трохи пожвавить, пробудить індустрію”, – сказав він.


Марсель Прювер, колишній президент Антверпенсткої алмазної біржі, зазначає, що у світі є щонайменше 10 осіб, які знають, що робити з таким каменем, як його різати, і можуть покласти гроші на стіл, щоб купити його.

Раніше найбільшим був алмаз Куллінан вагою 3106 каратів (приблизно 621 грам), який був виявлений в Південній Африці в 1905 році. Після обробки він приніс два величезних високоякісних каменю – один в 530,4 (106 г) карата й інший 317,4 (63 г), які зараз є частиною британської корони. Також з нього зробили багато діамантів меншого розміру.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.