Поділитись:

Жидичинський "стрілок в рясі" хотів обікрасти дзвіницю і зламав ногу (відео)

П'ятниця, 17 січня 2020, 16:28
Жидичинський

На Волині священник намагався обікрасти дзвіницю, а коли втікав від поліцейських, то стрибнув з неї і зламав ногу. 

Інцидент стався в ніч на 17 січня. Про випадок повідомили на сторінці Чернецтва Волині у фейсбуці. 

Храмова служба внутрішньої безпеки с. Жидичин помітила невідому особу, яка проникла на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви. Чоловік забрався на дзвіницю і хотів винести звідти металеві предмети. 

Злодієм виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму с. Жидичин Володимир Гелета. Саме він після рішення Свято-Миколаївської громади перейти до ПЦУ в лютому 2019 року відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля вогнища, охороняючи церкву. Тому для уникнення будь-яких провокацій на місце події викликали поліцію. Зловмисника заблокували у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи.

Упродовж 15 хвилин, до моменту прибуття екіпажу патрульної поліції, зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику. А побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екснастоятель вистрибнув з другого поверху дзвіниці. У результаті невдалого стрибка чоловік отримав відкритий перелом. До моменту прибуття "швидкої", правоохоронці надавали першу допомогу постраждалому.

За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції було складено відповідні протоколи, взяті свідчення очевидців.

Як повідомляють у Чернецтві Волині, в приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму чоловікотримав у власній оселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів