18:15, 17 Січня 2020

На Волині для дітей загиблих військовослужбовців провели майстер-клас із декорування посуду. ФОТО

Водохреще займає одне з найпочесніших місць серед традиційних свят українського народу. Освячену у цей день воду п`ють, щоб зцілитися, нею окроплюють оселі і все господарство. В кожній хаті з року в рік вона стоїть на чільному місці. Тому люди дбають, щоб посуд, в якому зберігається свячена вода, був незвичайним та майстерно оздобленим.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Саме тому 16 січня управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради у межах роботи «Інтеграційних студій розвитку для дітей та молоді з інвалідністю» провело майстер-класи із декорування посуду для освячення води на Водохреще для дітей військовослужбовців загиблих під час проведення АТО.

Учасники дізналися про історію цього великого свята, традиції та прикмети українського народу. Декорування захопило усіх. Кожен старався створити свій посуд оригінальним і надати йому неповторності, адже освячена вода на Водохреще має цілющі, магічні властивості як оберіг від негараздів.

Особливі подарунки для дітей підготувала Оксана Кротюк, українська дитяча письменниця, член Національної спілки журналістів України, яка вже другий рік поспіль дарує дітям з сімей загиблих учасників АТО передплату на дитячий журнал «Малятко». Цього року також оформили підписку на цілий рік для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Усі запрошені отримали новорічні подарунки від настоятеля Луцької кафедральної парафії отця-каноніка Павла Хом’яка.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: