Новини

Різдвяне містечко у Чернівцях: чому деякі локації вже не працюють

Журналісти «Шпальти» з’ясували, чому не функціонує гірка для сноутюбів і коли демонтуватимуть різдвяне містечко. 

Станом на 17 січня гірка для сноутюбів на Соборній площі у Чернівцях, яку встановили тут на період новорічно-різдвяних свят, не працює, хоча демонтаж ще не на часі. Продавці різдвяних лавок кажуть, що не знають причину зупинки атракціону, водночас стверджують, що 19 січня він працюватиме.

Це буде передостанній день, коли чернівчани зможуть скористатися цією розвагою. Далі її планують демонтувати згідно з планом.

Ми поцікавилися у міській раді, чому атракціон не функціонує.

«У працівників гірки був запланований відпочинок у неділю. Однак це вихідний день, ще й напередодні демонтажу. Ми вирішили, що 17 січня працівники відпочиватимуть, а у неділю, 19 січня, працюватимуть, щоби більше дітей встигло покататися і люди могли весело провести своє дозвілля», – пояснює начальниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко.

Офіційно різдвяне містечко працюватиме до 21 січня, тоді почнуть демонтувати головну ялинку Чернівців, а далі – будиночок казкаря і всі інші локації, зокрема і гірку для сноутюбів.

Що чекає на чернівчан наступної зими і які розваги будуть доступними, Юлія Сафтенко наразі не знає:

«Я не можу зараз говорити про те, чи залишаться ці ж локації на наступний рік. По-перше, цього року у нас відбудуться перевибори місцевих рад по всій Україні. Повністю скласти, сформувати і затвердити бюджет на наступний рік неможливо. Буде новий склад депутатського корпусу Чернівецької міської ради. Як начальниця управління культури я буду порушувати питання про закупівлю штучної ялинки».

Два роки тому Юлія Сафтенко разом із дизайнеркою Наталією Бордіян уже намагалися переконати міську раду у необхідності закупівлі штучної ялинки та 3D-гірлянди. Проте депутати погодили лише останні, а штучну ялинку залишили на потім.

«Можливо, нові локації будуть і наступного року, — зауважує начальниця управління.

Нагадаємо, цього року управління культури орендувало за результатами допорогової закупівлі вже звичне для чернівчан сноутюбінгове покриття. Оренда та монтаж цієї розваги коштували місту 383 440 гривень.

Матеріал та фото Ігоря Волощука

Коментарі