Новини

У Тернополі іноземні студенти влаштували протест через смерть шестикурсниці медуніверситету

У Тернополі іноземні студенти влаштували протест через смерть шестикурсниці медуніверситету

Іноземні студенти Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського 17 січня влаштували протест у зв’язку зі смертю шестикурсниці вузу Бадмус Ололаде Рафіат, яка наклала на себе руки 15 січня.

Вони вважають причиною смерті 24-річної студентки з Гани занадто суворі умови навчання.

Місцевий сайт “Терміново” повідомляє, що в руках у кількох дівчат були плакати з написом “DR. Badmus is dead because of TDMU” (“Доктор Бадмус мертва через ТДМУ”). Дівчина не склала іспит з педіатрії з третьої, тобто останньої спроби, і була представлена на відрахування з вишу.

У зв’язку зі смертю дівчини іноземні студенти вимагали пом’якшення умов навчання, скорочення кількості питань і кількості членів комісії на іспитах, пом’якшення вимог до студентів, можливості складати іспит понад три рази. Крім того, студенти вимагали звільнити декана факультету.

“Також ми хочемо, щоб студенти не відраховували з шостого курсу, тому що вони вже дуже багато провчилися”, – заявив представник Всеукраїнської асоціації студентів Гани в Україні Кайзер коду.

Ректор медуніверситету Михайло Корда висловив готовність зустрітися з лідерами протесту й обговорити всі їхні проблеми. Заявив, що відкритий для кожного студента, просить писати йому на електронну пошту й обіцяє, що жоден лист не залишиться без відповіді. Ректор готовий вдосконалювали правила і положення університету, якщо тільки це не будуть суперечити закону України.

Нагадаємо, що житель Тернополя виявив на вулиці тіло дівчини, яка випила невідому отруту через проблеми в університеті.

Як повідомила поліція, що тіло невідомої молодої темношкірої дівчини на вулиці Тролейбусній виявив місцевий житель. Він викликав “швидку” та поліцію. Дівчину без свідомості та в стані клінічної смерті госпіталізували до медзакладу. Проте врятувати її не вдалося.

Поліція з’ясувала, що дівчина прийшла до подруг схвильована через проблеми в університеті й не знала, як про це повідомити батькам.

“Тіло дівчини знайшли біля будинку одногрупниць, а в їхній квартирі прощальну записку. Одна з версій – потерпіла випила невідому отруту”, – додали в поліції.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.