Новини

Урядовці з Кабміну Гончарука свідомо виписують собі зарплати у понад 200 тисяч на тлі економічного падіння в Україні – Фріз

Урядовці з Кабміну Гончарука свідомо виписують собі зарплати у понад 200 тисяч на тлі економічного падіння в Україні – Фріз

Урядовці з Кабінету Міністрів України свідомо нараховують собі зарплати у понад 200 тисяч гривень на тлі економічного падіння в Україні.

Таку думку висловила міністр у справах ветеранів у 2018-2019 роках Ірина Фріз у ефірі телеканалу “Прямий”.

“Ця людина – я маю на увазі прем’єра – він ніколи, з моєї точки зору, не жив на зарплату державного службовця. І він не розуміє, в який спосіб можна прожити на ту заробітну плату у виконавчій владі, яку отримували в попередні роки в попередніх урядах.

Саме тому вони і затверджують постанову про оклади для заступників міністра, першого віцепрем’єра, віцепрем’єра і міністра у розмірі 84 тисячі гривень. Але це ще не все. Тому що вони затверджують 200% премії щомісяця, яку вони будуть визначати.

Я перепрошую, а можна визначати ефективність діяльності міністерства за підсумками хоча би року? І дати йому 200% премії за підсумками року тоді. В який спосіб вони дають премії в 168 тисяч і виходять на середньомісячну заробітну плату міністра у 285 тисяч 600 гривень? Це аморально, це неетично, це не може бути нормальним в державі, яка має такий державний борг завдяки діяльності цього Кабміну.

Вперше в нас перевищено позначка державного дефіциту, який було закладено в законі про державний бюджет.

Докерувалися. Молодці. Але заробітну плату встигли собі підвищити. Тому вони роблять це все свідомо. Це не блюзнірство, а це просто нерозуміння, чому вони, живучи на гранти раніше в іншому своєму житті, коли вони робили виключно презентації з маркерами того, яким чином будується стратегія, а поняття зеленого не мають, в який спосіб працює реальне державне управління. Це невігластво”, – заявила Фріз.

БЕНКЕТ “ЗЕЛЕНИХ” ЧИНОВНИКІВ: ХТО В УРЯДІ ОТРИМАВ НАЙБІЛЬШІ ЗАРПЛАТИ

Нагадаємо, що перед новим роком міністри різко підняли собі заробітні плати через премії, надбавки, допомогу на оздоровлення.

Також, з 1 січня 2020 року зарплата народного депутата становитиме понад 100 тисяч гривень.

Раніше у “Слузі народу” виступили за підвищення зарплат нардепам до 100 тисяч гривень.

Міністр економіки Тимофій Милованов поскаржився журналістам, що його зарплата у міністерстві “неприйнятно маленька”, а топ-керівник у Мінекономіки має отримувати від 5 до 10 тисяч доларів.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.