07:20 18.01.2020

SkyUp з лютого призупиняє польоти в ОАЕ через закриття повітряного простору над Іраном і Іраком

2 хв читати
SkyUp з лютого призупиняє польоти в ОАЕ через закриття повітряного простору над Іраном і Іраком

SkyUp Airlines з 1 лютого 2020 року припиняє польоти в Об'єднані Арабські Емірати в зв'язку з закриттям повітряного простору над Іраном і Іраком.

"З 1 лютого 2020 року SkyUp Airlines призупинить виконання регулярних рейсів в Шарджу (ОАЕ) із Запоріжжя, Львова та Харкова. Це пов'язано з продовженням заборони виконання польотів у повітряному просторі Ісламської Республіки Іран і Республіки Ірак, введеної Державіаслужбою України з 9 січня 2020 року", - йдеться в повідомленні авіакомпанії, розісланому в п'ятницю ввечері.

Як зазначають в авіакомпанії, необхідність облітати території Ірану і Іраку викликала збільшення тривалості польотів, а також потребу здійснення зупинки на шляху для дозаправки.

"Ми змушені прийняти складне для нас рішення тимчасово припинити польоти регулярної програми в Шарджу з регіонів України. Щоб зробити наші польоти безпечнішими, ми змінили ці маршрути - тепер ми літаємо через території Єгипту і Саудівської Аравії, а також робимо зупинку для дозаправки в Анталії. Така необхідність збільшує час польоту мінімум на три години. Це створює незручності для наших пасажирів, а також провокує зміни в розкладі інших рейсів в аеропортах прильоту - Запоріжжі, Львові, Харкові", - коментує ситуацію співвласник авіакомпанії Олександр Альба.

Як тільки заборону прольоту над територіями Іраку і Ірану буде скасовано, SkyUp розгляне можливість повернутися до виконання цих рейсів.

"Ми повідомимо всім пасажирам, які вже придбали квитки на рейси до Шарджі, в терміни, передбачені законодавством. Усі вони, згідно з правилами, отримають відшкодування вартості квитків, звернувшись до авіакомпанії в установленому порядку", - підкреслили в SkyUp.

Що стосується регулярних рейсів SkyUp в Коломбо (Шрі-Ланка), авіакомпанія продовжить їх виконання з додатковою посадкою в Анталії на зворотному шляху.

Як повідомлялося, літак Boeing 737-800 Міжнародних авіаліній України, що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився відразу після зльоту з тегеранського аеропорту в середу поточного тижня. Усі 176 чоловік, які перебували на борту, загинули, серед них - громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

У ніч на суботу іранські ЗМІ повідомили, що Boeing був збитий помилково іранськими військовими. Потім Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде заявив, що літак був збитий, оскільки його переплутали з крилатою ракетою, а у оператора ППО не було зв'язку, через що той прийняв невірне рішення про пуск ракети в літак.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА