На Тернопільщині майстри лісу незаконно вирубали 100 дерев

Теребовлянська місцева прокуратура звернулась в інтересах держави до Господарського суду області з позовною заявою до одного з державних підприємств лісового господарства про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу незаконною порубкою більше 100 дерев.

Відповідно до вироків суду у кількох кримінальних провадженнях, майстри лісу державного підприємства, неналежно виконуючи свої обов’язки щодо охорони майна, допустили незаконну порубку понад 100 дерев невстановленими особами.

Оскільки Державна екологічна інспекція, як контролюючий орган, не звернулась до суду про відшкодування шкоди, завданої навколишньому середовищу, то місцева прокуратура заявила в інтересах держави відповідний позов на суму понад 500 тис грн.

Реалізація представницьких повноважень органів прокуратури Тернопільщини у сфері використання та охорони лісових ресурсів – один з пріоритетних напрямків роботи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі