Громадський транспорт у Тернополі щодня дезінфікують через спалах пневмонії

18.01.2020 12:43   Джерело: Терміново
Опубліковано : Новини Тернопілля

Загальноміські заходи у закритих приміщеннях рекомендовано тимчасово припинити у Тернополі з 15 січня, щоб запобігти розповсюдженню захворюваності на грип і ГРВІ. А громадський транспорт мають щодня дезінфікувати. Відповідне рішення прийняли на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міській раді.  

Для вивчення потенційної загрози поширення грипу, ГРВІ, а також через незначне зростання кількості хворих на пневмонію з важким перебігом, у місті сформовано оперативний штаб, повідомляє прес-служба міськради. 

Як проводять дезінфекцію тролейбусів, розповів директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх. 

– Вже декілька років ми маємо угоду з “Тернопільпрофдезінфекцією”. Раз в місяць вони працюють спеціалізовано, а 15 січня на комісії нам дали доручення, щоб ми ще власними силами відповідним розчином обробляли транспорт щодня, – каже він. – Після завершення зміни щодня водії і кондуктори обробляють тролейбуси розчином неохлору. У депо  йде мийка з вулиці, як завжди, а всередині поручні, крісла – все протирають. Ми купуємо неохлор, наші фахівці його розбавляють і тоді видаємо на кожен тролейбус.

Скільки триватиме посилена дезінфекція у тролейбусах, наразі невідомо. 

– Ми працюємо згідно розпорядчих документів, – каже Андрій Мастюх. – Спеціальна комісія при міській раді прийняла рішення і ми його виконуємо,  скажуть збільшити – збільшимо, зменшити – зменшимо. Але ми і до цього такі заходи раз на місяць проводили для профілактики різних захворювань. Це в нас є у графіку, за це ми платимо гроші платників податків.

Чи проводять щоденну дезінфекцію у маршрутках, ми запитали начальника управління транспорту Ігоря Мединського. 

– Вказівка є обов’язковою до виконання – це однозначно, – сказав він. –  Чи проводять ці заходи – запитайте у перевізників. 

Як пояснив один із найбільших тернопільських перевізників – директор ТОВ “Менс-авто” Андрій Намака, у маршрутках проводять дезінфекцію раз в місяць, для цього є договір зі спеціалізованою фірмою. 

– Якщо комісія вирішила, то будемо робити це щодня, – каже він.  – Думаю, до нас це також донесуть, управління транспорту збере нараду. Сьогодні нам ще нічого не оголошували.

Нагадаємо, днями один із Всеукраїнських телеканалів показав сюжет про те, що лікарні Тернополя переповнені пацієнтами із вірусною пневмонією, троє людей померли. Після цього у міськраді зібрали прес-конференцію, де наголосили, що ситуація із захворюванням на грип та ГРВІ у Тернополі стабільна та контрольована. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терміново  

Коментарі