Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Порошенка знову викликали на допити до ДБР, зокрема щодо «державної зради»

П’ятого президента України і чинного народного депутата Петра Порошенка викликають на допит до Державного бюро розслідувань як свідка у двох кримінальних провадженнях. Одне з них стосується можливої «державної зради» у Мінських угодах.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Допити призначили на 21 та 24 січня. Другий стосуватиметься справи про «державну зраду» у Мінських угодах.

«… за повідомленням про вчинення кримінального правопорушення, зі змісту якого вбачається, що п’ятий Президент України Порошенко Петро Олексійович 11-12 лютого 2015 року у ході підготовки та проведення переговорів щодо змісту документу під назвою «Комплекс заходів, спрямованих на виконання Мінських угод», вчинив державну зраду …», — йдеться у повістці про виклик на допит.

Якого правопорушення стосується друга кримінальна справа, щодо якої допит відбудеться 21 січня, у ДБР не зазначили.

В ДБР також зазначили, що раніше викликали Порошенка на допити у 16 кримінальних провадженнях, але загалом він не з’являвся на них вже 27 разів.

Зазначимо, що провадження щодо можливого вчинення п'ятим президентом України Петром Порошенком державної зради під час підписання Мінських угод порушили після заяви першого заступника керівника адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.