У МВФ попередили про загрозу нової глобальної економічної кризи

У МВФ попередили про загрозу нової глобальної економічної кризи

Фото: Associated Press

Голова МВФ говорить про загрозу повторення кризи 1920-х років.

Директорка Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва заявила, що світова економіка може повернутися в епоху Великої депресії 1920-х років.

Про це вона сказала, виступаючи в Інституті міжнародної економіки Петерсона у Вашингтоні, передає 17 січня пресслужба МВФ.

Георгієва розповіла, що за останні двадцять років знизився рівень економічної нерівності між країнами, але водночас він зріс між населенням багатьох із них.

"Наприклад, у Сполученому Королівстві 10% найбагатшого населення має стільки ж статків, скільки й 50% найбіднішого, - зазначила директорка. - Певним чином ця тривожна тенденція нагадує раннє ХХ століття — коли технології та інтеграція рівною мірою призвели до першої "позолоченої доби", потім до "Ревучих двадцятих" і, зрештою, до фінансової катастрофи".

Також, на її думку, протягом наступного десятиліття такі проблеми, як зміна клімату і посилення торгового протекціонізму, можуть привести до соціальних хвилювань і нестабільності на фінансових ринках.

Зазначимо, що Великою депресією називають світову економічну кризу в період від 1929 до 1933 року. Її спричинив обвал бірж у США.

Нагадаємо, нещодавно призначена директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що нині світова економіка переживає фазу "одночасного сповільнення" темпів розвитку. Тож, за її словами, цього року аналітики МВФ очікують сповільнення показників економічного зростання у 90% країн. При цьому Георгієва застерегла від глобальних наслідків економічних воєн.

З 1 січня зі збільшенням прожиткового мінімуму збільшився розмір аліментів – економічні новини

З 1 січня зі збільшенням прожиткового мінімуму збільшився розмір аліментів – економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація