Порошенко мав бути у Швейцарії, але здав квитки. У "ЄС" прокоментували виклик політика на допит

Порошенко мав бути у Швейцарії, але здав квитки. У "ЄС" прокоментували виклик політика на допит

Фото: Associated Press

У політсилі вимагають вручення повісток.

На дати, які ДБР викликало п’ятого президента України та нардепа від "Європейської Солідарності" Петра Порошенка, в нього був запланований візит до Швейцарії. Однак він вирішив здати квитки, про це повідомляє пресслужба політсили.

У "ЄС" написали, що Офіс президента та ДБР нібито можуть "незаконно стежити" за Порошенком, а дати допиту "наклали" на дати його поїздки.

"Публічне "запрошення" на допити, не передбачене жодними нормами КПК, на 21 та 24 січня пролунало через півтори доби після того, як Порошенко забронював квитки для поїздки до Швейцарії туди на 21 і назад на 25 січня. Графік допитів тут же наклали на графік поїздки", - йдеться у повідомленні партії.

У "ЄС" стверджують, що Порошенко вирішив скасувати поїздку  і здати квитки.

"Однак, явка на допити можлива лише за умови належного вручення повісток у відповідності до Кримінального процесуального кодексу України", - додали у політсилі.

У ДБР раніше зазначали, що неодноразово відправляли Порошенку повістки на адресу офісу та місця проживання, однак на допити він так і не прийшов.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викликало на допит на 21 і 24 січня п’ятого президента України та чинного народного депутата Петра Порошенка як свідка у провадженні щодо держзради під час ведення Мінських перемовин. ДБР раніше  відкрило нове кримінальне провадження стосовно п'ятого президента України Петра Порошенка. Заяву до ДБР написав колишній топчиновник часів Віктора Януковича Андрій Портнов. Останній звинувачує Порошенка у державній зраді через підписання Мінських угод в лютому 2015-го року. Нині вже колишній голова ДБР Роман Труба заявляв  про 11 проваджень проти ПорошенкаСам експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація