Поділитись:

Квартал 99. Чим особлива ділянка лісу у Сокиричівському лісництві на Ківерцівщині

Субота, 18 січня 2020, 15:16

Не однин виділ у різних кварталах ківерцівських лісів журналісти та громадськість охрестили VIP-лісом. У рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» тут, крім лісівників та вихованців шкільних лісництв, з мечем Колесова не раз плідно попрацювали священики, правоохоронці, представники інших структур – державних та приватних, керівники району, області та навіть країни.

Про це повідомляють у пресслужбі Волинського ОЛУМГ. 

Квартал 99 Сокиричівського лісництва, де лісові культури було створено у 2013 році, – яскраве тому підтвердження. Лісівник Михайло Затовканюк характеризує ділянку лаконічно, але з професійної точки зору вичерпно. «Культури у прекрасному стані. Росте тут сосна звичайна, модрина європейська, дуб звичайний. Площу вже переведено у вкриту лісом. Надалі будемо проводити освітлення, прочищення – усе необхідне для догляду та вирощення гарного лісу».

Ці події 2013-го пригадує екс-голова Ківерцівської  райдержадміністрації Валерій Ткачук. Тоді він – Тростянецький сільський голова – разом з іншими бажаючими висаджували ліс. Валерій Євгенович не приховує: знає лісову роботу давно, тому що до посадки лісу долучався ще коли був шкільним вчителем – разом із дітками.

– Я з упевненістю і не голослівно можу стверджувати, що в нашому Ківерцівському районі немає жодної не залісненої ділянки! Ще з 2000-х років, коли ми почали співпрацю із лісівниками та долучались до посадки лісу, де я особисто брав участь, мав можливість спостерігати: тільки ділянка вирізалась – одразу готується під посадку, – запевняє Валерій Ткачук і додає, пригадуючи: – Учні завжди із задоволенням ходили садити деревця на ці ділянки. Потім радісно спостерігати, як їхній ліс росте, як лісівники його доглядають.

Валерій Ткачук оглядає ділянку, жартує, мовляв, весна не за горами – будуть знову лісовідновні акції. Безперечно, як і раніше, за можливості долучатиметься до роботи. Розповідає, що на такі пропозиції лісівників завжди радо реагували цілим колективом райдержадміністрації.

– Сьогодні я принагідно хочу подякувати лісівниками Волині за їхню роботу. Перш за все, з позиції колишнього голови райдержадміністрації наголошую: лісівники є основними наповнювачами бюджету. І основними роботодавцями. Тому що в цій галузі працює величезна кількість волинян. За це особливо вдячний начальнику управління Олександрові Кватирку, керівнику нашого лісгоспу Віталію Каращуку. А також не меншу вдячність хочеться висловити всім-всім працівникам лісу – за їхню дуже непросту щоденну роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів