Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В Австралії трирічна дівчинка загубилася під час зливи — собака охороняв її, поки обох не знайшли рятувальники

Трирічна дівчинка Матильда, яка заблукала під час сильного дощу, знову зі своєю сім'єю. Її охороняла собака — джекрасел Поллі
Трирічна дівчинка Матильда, яка заблукала під час сильного дощу, знову зі своєю сім'єю. Її охороняла собака — джекрасел ПолліWA Police Force

Трирічна Матильда разом зі своєю собакою Поллі, які живуть у малозаселеному районі Пілбара на півночі Західної Австралії, загубилися під час зливи. Рятувальники знайшли їх лише через добу — але собака весь цей час охороняла дівчинку.

Як повідомляє поліція Західної Австралії, Матильда й Поллі заблукали в середу, 15 січня. Рятуючись від сильного дощу, дівчинка сховалася в невеликій затоці на узбережжі, де вода була мілкою. Однак через зливу вона швидко піднялася, і обоє опинилися в пастці.

Після повідомлення про зникнення дитини із собакою поліція розпочала пошукову операцію. Для допомоги залучили волонтерів із Державної служби з надзвичайних ситуацій Австралії та гелікоптери. Через майже добу один із них помітив Матильду за 3,5 кілометри на південь від її дому.

«Її вірна собака була поруч із нею й досі її охороняла», — йдеться в повідомленні поліції.

Нині Матильда й Поллі перебувають у колі сім’ї, зазначили правоохоронці.

Потужні зливи спостерігаються в кількох штатах Австралії, які нині потерпають від сильних пожеж. Зокрема, в штатах Квінсленд, Вікторія та Новий Південний Уельс зливи прийшли після рекордно посушливого грудня. У місті Каслмейн та у передмісті Мельбурна рівень опадів став рекордним з 2011 року, а у Мінінді — з 2015 року.

Нагадаємо, Австралія потерпає від масштабних пожеж з листопада, їх викликали рекордна спека та посуха. Так, штати Новий Південний Уельс та Квінсленд оголосили надзвичайний стан. Загалом пожежі охопили 25 штатів, за останніми даними, через пожежі загинули 28 людей.