стрічка

На Волині з браконьєрської сітки врятували трьох лящів та товстолоба. ВІДЕО

18 Січня 2020, 17:20
1609

До Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужого рибалки про браконьєрську сітку на заплаві річки Стир в урочищі Чебені Рожищенського району.

16 січня державні інспектори рибоохорони оперативно виїхали на місце правопорушення, де було виявили безхазяйну риболовецьку сітку. Про це повідомили у пресслужбі рибоохоронного патруля Волині.

У сітці знаходилася риба: три лящі та один товстолоб, загальною вагою 10 кілограмів. Оскільки риба була жива, її випустили у природнє середовище.

Завдяки дзвінку громадянина та оперативним діям рибпатрульних не було завдано шкоди рибному господарству. Склали акт виявлення безхазяйного майна, заборонене знаряддя лову вилучили.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша інформація є дуже цінною в нашій роботі», – повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину ляща становить 170 гривень, товстолоба – 255 гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024