Водія, який збив мотоцикліста поблизу Демидівки, звільнили від основного покарання

18 Січня 2020, 17:47
Винесли вирок винуватцю аварії 1690
Винесли вирок винуватцю аварії

Демидівський районний суд звільнив від основного покарання водія автомобіля Opel Vectra 1.6 на тимчасовій реєстрації, який збив кермувальника мотоцикла YAMAHA.

Аварія трапилася на дорозі Рівне-Млинів-Берестечко-Буськ-Перемишляни в напрямку Демидівки. Про це йдеться у матеріалах справи.

Варто зауважити, що від моменту вчинення аварії до винесення винуватцю вироку минуло більше трьох років.

З матеріалів справи відомо, що керманич іномарки, повертаючи, порушив правила дорожнього руху та зіштовхнувся із мотоциклістом, який рухався у зустрічному напрямку. Кермувальник двоколісного був нетверезим.

Читайте також: У Демидівці судили крадія міндобрива

В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла  отримав забійно-осаднені рани лівої кисті та лівого колінного суглобу. Закритий перелом четвертої міжфалангової кістки зліва без зміщення.  Тілесні ушкодження оцінили як середнього ступеню тяжкості.

Пасажир мотоцикла отримав поєднану травму, закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, відкритий багатоуламковий перелом обох кісток лівої гомілки у верхній і середній третинах із масивним ушкодженням м`ягких тканин  та колінного суглобу з ушкодженням судинно-нервового пучка. Забійно-скальпована рана тім`яної ділянки голови. Забійно-осаднені рани тулуба, правої нижньої кінцівки. Травматичний шок третього ступеня. Тілесні ушкодження оцінили як тяжкі.

Читайте також: Глибока Долина: чоловіка судили за те, що вкрав курячий послід в підприємства

Під час розгляду справи підзрюваний визнав себе винним та відшкодував завдану шкоду потерпілим.

Суд призначив винуватню аварії покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Додакового покарання, позбавлення права керувати транспортним засобом, не застосовували. Щоправда, водія автівки звільнили від відбування основного покарання, призначивши один рік випробного терміну. 

Чоловік зобов'язаний періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган про зміну місця проживання або роботи.

З винуватця аварії також стягнули 6867,18 гривень, витрачених на проведення експертиз.

Читайте також:  Більше одружилися й менше розлучилися: скільки актів склади в Демидівському відділі ДРАЦС

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39