$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+3° Київ +6° Варшава +13° Вашингтон

Зарплати депутатів: українці визначилися, скільки платити народним обранцям

Ольга Коваль 18 Січня 2020 08:38
Зарплати депутатів: українці визначилися, скільки платити народним обранцям

Народним депутатам в Україні повинні платити зарплату, що становить близько 25 334 тис.грн, що насьогодні становить трохи більше 1 тис доларів.

Згідно з даними опитування компанії Research & Branding Group, такий рівень зарплати цілком достатній для якісної роботи і може запобігти корупції. На думку опитаних, даної суми цілком вистачить на життя протягом місяця. При цьому середній рівень пенсії повинен бути 11 041 грн. А середня зарплата по країні - 19 275 грн.

Українці також відповіли на запитання, чи варто взагалі платити депутатам зарплати. Так, більшість українців (70%) відповіли «треба», п'ята частина опитаних (22%) відповіли негативно, а ще для 8% респондентів така постановка питання виявилася важкою для однозначної відповіді.

Слід зазначити, опитування проводилося в період з 7 по 18 листопада 2019 року. Було опитано 1805 респондентів у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту та регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, та м.Севастополь). Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 2,4%.

Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував скандал з величезними зарплатами окремим міністрам і державним чиновникам. Після скандалу Кабмін ухвалив щомісяця публікувати на своєму сайті інформацію про доходи міністрів і їх заступників.

Також стало відомо, що чутку про підвищення зарплат нардепів до 100 тисяч запустив екс-міністр Розенко. Спікер парламенту Дмитро Разумков стверджує, що народним депутатам підвищили зарплати всього на 3 тисячі.

Очільник Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що зарплата міністрів у розмірі 16 тисяч гривень є неповагою до держави. Зазначимо, що сам Пристайко у грудні отримав понад 200 тисяч гривень. А керівництво Міністерства культури – міністр і його заступники – задекларували в грудні заробітну плату на загальну суму 2 мільйони 70 тисяч гривень.