20:00, 18 Січня 2020

Медпунктові на Волині планують виділити автомобіль

В управлінні охорони здоров’я ОДА розглянули запит депутата Віктора Козака  щодо виділення автомобіля швидкої медичної допомоги Голобському відділенню Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про це інформує Волиньрада.

“Державним бюджетом України на 2019 рік реалізується пілотний проект щодо розвитку екстреної медичної допомоги у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та місті Києві за умовою співфінансування проекту за рахунок місцевих бюджетів.

На сьогодні в Волинській області склалася критична ситуація в службі екстреної медичної допомоги по забезпеченню спеціалізованим автотранспортом.

Парк автотранспорту вкрай зношений. В автогосподарстві підприємства нараховується 98 санітарних автомобілів, з яких 29 знаходяться в оренді підприємства та 12 автомобілів потребують списання за терміном експлуатації і незадовільним технічним станом.

З усіх автомобілів лише 47 відповідають вимогам ДСТУ 7032:2009.

При надходженні автомобілів екстреної медичної допомоги в Комунальне підприємство «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради планується виділення санітарного автомобіля Голобському пункту Ковельського відділення екстреної медичної допомоги”, – йдеться у повідомленні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: