Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Принц Гаррі й Меган Маркл втратять титул «Вашої Королівської Високості» і право на гроші королівської родини

Герцог і герцогиня Сасекські — принц Гаррі та Меган Маркл — втратять право на титул «Вашої Королівської Високості» та гроші, які використовує для утримання королівська родина.

Про це повідомляється на офіційній сторінці подружжя в Instagram, де наводиться заява королеви Єлизавети ІІ з цього приводу.

«Гаррі, Меган та Арчі (син подружжя ред.) залишаться коханими членами моєї сім'ї», — йдеться в заяві.

Королева також висловила підтримку їхньому прагненню до більш незалежного життя: «Хочу подякувати їм за їхню віддану роботу по всій країні, Співдружності та за її межами, а ще я особливо пишаюсь тим, як Меган настільки швидко вдалося стати членом нашої родини».

Офіційне повідомлення Букінгемського палацу про рішення щодо принца Гаррі та Меган Маркл
Офіційне повідомлення Букінгемського палацу про рішення щодо принца Гаррі та Меган МарклInstagram/Sussex Royal

Водночас, як повідомляє BBC, Гаррі та Меган висловили намір повернути гроші за реставрацію Фроґмор-гаусу — заміської резиденції королівської родини, яка залишиться домом для подружжя у Великій Британії. Крім того, пара більше офіційно не представлятиме королеву Єлизавету ІІ.

За даними BBC, домовленість набуває чинності з весни 2020 року. Вона прямо не вказує, чи матиме право Гаррі претендувати на королівський престол, однак, найімовірніше, така можливість у нього залишається.

Нагадаємо:

  • 9 січня Герцог і герцогиня Сасекські оголосили, що відмовляються від ролі «старших» членів королівської сім’ї Великої Британії й працюватимуть для того, щоб бути фінансово незалежними.
  • Вони зазначили, що ухвалили це рішення після «багатьох місяців роздумів та внутрішніх обговорень» і за підтримки своїх шанувальників.
  • 13 січня британська королева Єлизавета ІІ погодилася на перехідний період, під час якого герцог і герцогиня Сасекські — принц Гаррі і Меган Маркл — поступово відійдуть від ролі членів королівської сім'ї.
  • Домовленість було досягнуто на нараді в Сандрінґемському палаці в графстві Норфолк, Англія.