Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Паризька опера концертом просто неба підтримала протести проти пенсійної реформи

Виступ оркестру і хору Паризької опери Гарньє у підтримку протестів проти пенсійної реформи у Франції. 18 січня 2020 року.
Виступ оркестру і хору Паризької опери Гарньє у підтримку протестів проти пенсійної реформи у Франції. 18 січня 2020 року.EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Оркестр і хор Паризької опери дали безкоштовний концерт просто неба на підтримку протестів проти пенсійної реформи.

Про це повідомляє Reuters.

Концерт відбувся на сходах історичної будівлі опери Гарньє.

На концерті виконувалися уривки композицій класичної музики ти увертюри з опер. Оркестр закінчив свій виступ національним гімном Франції — «Марсельєзою».

Нагадаємо, перед оперою Гарньє 24 грудня балерини виконали п'єсу з «Лебединого озера» в знак протесту проти пенсійної реформи французької влади, яка заборонить їм виходити на пенсію раніше.

Зазначимо, пенсійна реформа передбачає скасування пільг для ряду професій. Зокрема балерини втратять право виходити на пенсію в 42 роки.

11 грудня парламент Франції підвищив пенсійний вік з 62 до 64 років попри масові протести, які тривають в країні з 5 грудня. Протестують лікарі, юристи, поліцейські, авіадиспетчери, водії громадського транспорту та низка інших професій.

Профспілки влаштовують протести через пенсійну реформу, яка передбачає перегляд чинної системи, коли представники окремих професій можуть виходити на пенсію раніше або отримувати підвищені виплати через важкі умови праці.

З 2025 року всі чинні 42 «спеціальні режими» виходу на пенсію повинна замінити універсальна система. Виходити на пенсію можна буде з 62 років, а отримувати повну пенсію без відрахувань — з 64 років. Цей вік планували поступово підвищувати.