На Тисменничині у собак виявили сказ

18.01.2020 23:28   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ двох собак, які належали мешканцям села Марківці Тисменицького району.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіти про результати дослідження патологічного матеріалу від 06.01.2020р. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише - Бліц-Інфо.

Читайте також

Ведмеді наживо: у Галицькому нацпарку встановили онлайн-спостереження за тваринами (Відео)
П’ять років у в’язниці проведе прикарпатець, який жорстоко зарубав двох собак
На Прикарпатті з’явились довгоочікувані вакцини від сказу (Відео)

Спеціалістами Тисменицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та служби ветеринарної медицини району в ході епізоотичного розслідування даних випадків встановлено, що дані тварини перебували в контакті з лисицею.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при Тисменицький районній держадміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено с. Марківці неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо