$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+15° Київ +14° Варшава +10° Вашингтон

За добу на Донбасі поранені 10 українських бійців, один загинув

Олег Бесараб 19 Січня 2020 11:13
За добу на Донбасі поранені 10 українських бійців, один загинув

За минулу добу, 18 січня, російсько-терористичні війська неодноразово порушували режим припинення вогню, застосовуючи в тому числі великокаліберні міномети і озброєння бронетехніки.

Як передає прес-центр операції Об'єднаних сил, за 18 січня загинув один український військовий і 10 отримали поранення. В цілому збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем, безпілотники, озброєння БМП і стрілецьку зброю. Найбільш гарячими точками були рубежі поблизу населеного пункту Піски, поруч з Красногорівкою. Також порушення зафіксовані в районі населених пунктів Василівка і Горіхове.

Раніше українська сторона в ТКГ назвала дві умови для проведення виборів на Донбасі.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що в Україні можуть бути проведені місцеві вибори і не виключив одночасного проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Водночас представник України в ТКГ Леонід Кучма зазначив, вибори в ОРДЛО не можна проводити до повного виведення з регіону російсько-терористичних військ.

1 жовтня українська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську погодилася на використання «Формули Штайнмайєра» в рамках переговорів завершення війни на Донбасі.

У ЗМІ опублікували копію документа, який підписав від України Леонід Кучма, від СММ ОБСЄ Мартін Сайдік, від Росії Борис Гризлов, від ОРДО Наталія Никонорова та від ОРЛО Владислав Дейнего.

Водночас голова комітету із питань зовнішньої політики Богдан Яременко зазначив, що українська сторона у Мінську нічого не підписувала. За його словами, представник України в ТКГ Леонід Кучма письмово повідомив представника ОБСЄ Сайдіка про те, що Київ влаштовують формулювання, погоджені радниками глав держав «нормандського формату» в Мінську 1 вересня 2019 року.