$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +9° Варшава +10° Вашингтон

Відео: Зеленський у «Борисполі» зустрів літак із загиблими в катастрофі українського «Боїнга»

Олег Бесараб 19 Січня 2020 11:33
Відео: Зеленський у «Борисполі» зустрів літак із загиблими в катастрофі українського «Боїнга»

В аеропорту «Бориспіль» приземлився літак із тілами жертв авіакатастрофи авіалайнера МАУ в Ірані.

https://www.youtube.com/watch?v=gutdqyz26x0

Тіла 11 загиблих прибули на Іл-76 Повітряних Сил ЗС України. Борт зустріло вище керівництво держави - президент Володимир Зеленський, прем'єр Олексій Горнчарук і спікер Ради Дмитро Разумков. Церемонія прощання буде проводитися у терміналу B міжнародного аеропорту «Бориспіль» з 13:00 до 19:00 19 січня, вона відкрита для всіх.

Нагадаємо, у ніч на 8 січня після вильоту з аеропорту Тегерану зазнав катастрофи літак Boeing 737-800 NG української авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що прямував до Києва. На борту перебували 176 пасажирів з семи країн світу, зокрема, 11 громадян України, усі вони загинули.

11 січня Генеральний штаб Збройних сил Ірану визнав, що український літак був збитий ракетою «земля-повітря». Лайнер помилково було прийнято за ворожий об’єкт після його різкого повороту убік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. Оператор ППО Ірану  випустив ракету по Boeing, тому що не міг зв’язатися із командуванням.

Після зізнання Ірану, у Тегерані почалися масові протести студентів, які вимагають відповідей влади через збитий український літак. Більшість загиблих під час катастрофи – іранська молодь. Під час протестів було затримано посла Британії в Ірані Роберта Макейра. Дипломата звинуватили у підбурюванні мітингувальників, але потім відпустили.