Мер Бухареста відкинула заяву проросійського мера Кишинева про нові угоди

Неділя, 19 січня 2020, 11:37

Мерія Бухареста спростувала заяву мера Кишинева Іона Чебана про підписання нового договору про співпрацю між молдовською та румунською столицями.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Agerpres.

Делегація мерії Бухареста відвідала Кишинів 13-15 січня. Проте вона не отримувала від мера Габріели Фірі доручення або інструкцій укладати будь-які угоди, заявила пресслужба мерії.

"Відкидаємо повідомлення, що з'явилися в пресі, згідно з якими офіційна делегація з Бухареста під керівництвом віцемера Ауреліана Белдуреску підписала протокол про співпрацю з мерією Кишинева", - сказано в пресрелізі.

У мерії Бухареста підкреслили, що делегація поїхала до Кишинева тільки щоб взяти участь в культурних заходах, присвячених 170-річчю від народження Міхая Емінеску.

Президент Румунії назвав умову для співпраці з чинним урядом Молдови

"Віцемер не підписував протоколів і не отримував вказівок від генерального мера Бухареста оновлювати протокол про братерство 1999 року", - зазначили в мерії.

При цьому мер Габріела Фіря зазначила, що підтримує цінності ЄС і НАТО. "Це цінності, в які ми віримо і які просуваємо. Всі заяви на цю тему - це спекуляції", - сказала вона.

15 січня мер Кишинева Іон Чебан, який є соратником президента Ігоря Додона, написав у своєму Facebook, що Кишинів і Бухарест підписали додатковий договір про співпрацю, який додається до протоколу про братерство 1999 року.

"Договір передбачає реалізацію двосторонніх проєктів і посилення відносин між Кишиневом і Бухарестом, обмін досвідом та спільне управління проєктами", - повідомив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Румунії Людовік Орбан в ході свого візиту до Брюсселя 8 січня назвав зміну уряду в Молдові "кроком назад" і заявив, що Бухарест не сприймає чинний уряд Молдови як серйозного партнера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.