• Головна
  • У Полтаві сотні містян на Водохреще прийшли скупатися на першому пляжі (ФОТО)
12:30, 19 січня 2020 р.
Надійне джерело

У Полтаві сотні містян на Водохреще прийшли скупатися на першому пляжі (ФОТО)

У Полтаві сотні містян на Водохреще прийшли скупатися на першому пляжі (ФОТО)

19-го січня на першому міському пляжі у Полтаві відбувається свято Водохреща. Перед полтавцями виступають представники творчих колективів міста із колядками, щедрівками та гуморесками.

Із самого ранку десятки містян приходять до Ворскли, щоб скупатися у її водах. Цього року льоду на річці немає, тому відсутня і традиційна ополонка. Проте купаються містяни у одному місці – там, де вхід до води обладнаний поручнями. Купаються на Водохреще люди різного віку – курсанти інституту зв’язку, мами із дітьми, компанії чоловіків та літні бабусі й дідусі. На пляжі із ночі чергують працівники Полтавської рятувально-водолазної станції.

-Цього року вночі купалися небагато мешканців міста. Напевно, засмутилися, що цього року немає снігу та льоду. Минулого року на Водохреще було сантиметрів 20, ми кілька годин вирубували ополонку. Сьогодні льоду немає. Тут, на святі, чергують девять наших працівників, ще двох – на пляжі по Сакко, один черговий на станції, - розповідає начальник рятувально-водолазної станції Євген Савчук.

Після купання у Ворсклі полтавцям пропонують безкоштовний гарячий чай.

Близько 10-ої розпочинається служба, яку проводять священики Української православної церкви на чолі із єпископом Полтавським та Кременчуцьким Федором.

Після служби єпископ кропить і полтавців, і їх баночки із принесеною водою. Люди традиційно прохають робити це рясніше і не жаліти води. Зрештою, всі лишаються задоволеними.

Вже після освячення десятки полтавців занурюються у Ворсклу. Кращі моменти купань - у фото від кореспондентів 0532.ua.

Нагадаэмо, перед самим Водохрещем журналісти 0532.ua занурилися у Ворсклу та зробили про це кумедне відео.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Полтава #Водохреще #свято #купання #пляж #місто
Оголошення
live comments feed...