Воєнні розвідки України та Угорщини об’єднують зусилля проти загрози світовій безпеці

Фото Головне управління розвідки Міноборони України

Під час переговорів начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-полковника Василя Бурби з начальником Головного управління воєнної інформації Угорської Республіки генерал-лейтенантом Яношем Берешем було досягнуто домовленостей щодо об’єднання зусиль та розширення взаємодії зі зміцнення регіональної колективної безпеки.

Про це повідомляє UATV із посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що співпрацю воєнних розвідок України та Угорщини буде організовано за кількома напрямами та у різних форматах партнерства. Зокрема, співробітники воєнних розвідок двох держав опрацьовуватимуть спільні аналітичні оцінки нових загроз безпеці в регіоні та розроблятимуть механізми колективної протидії.

Окрім цього, Бурба та Береш узгодили першочергові спільні кроки українського та угорського воєнних розвідувальних відомств, які дозволять підвищити якість обміну розвідувальною інформацією та рівень поінформованості безпекових структур НАТО.

“Розширення співпраці в розвідувальній сфері між Україною та Угорщиною сприятиме залученню нашої держави до Програми розширених можливостей НАТО та зміцнюватиме спроможності розвідувального співтовариства країн-членів Альянсу”, – додали у відомстві.

Раніше повідомлялося, що українські та польські правоохоронці обговорили співпрацю у протидії транснаціональній злочинності.

Прямой эфир