Від початку року на Донбасі вже загинуло 7 бійців, ще майже 30 - поранені

бійці

Автор фото, УНІАН

У 2020 році у боях на Донбасі загинуло щонайменше семеро українських бійців, ще 28 були поранені. Такі дані щоденних зведень Міноборони України.

Причому четверо загиблих було за останні чотири дні - українська армія зазанвала втрат кожного дня.

Так лише за минулу добу, 18 січня, на сході України загинув один військовий, ще десять були поранені. Зокрема відомо про обстріли й поранення бійців у районі Золотого.

Більшість втрат - внаслідок підривів на мінах, а також від снайперів.

Так, наприклад, 5 січня біля хутору Вільний, що неподалік ділянки розведення сил у Золотому, підірвався військовий Газ-66 (ймовірно - на протитанковій міні ТМ-62). Тоді один українських боєць загинув на місці, інший був важко поранений.

Снайпери супротивника

Крім того, армійська розвідка повідомляє про те, що до проросійських угруповань "ДНР" і "ЛНР" прибули нові групи снайперів.

"До передових підрозділів 1-го (Донецьк), 2-го (Луганськ) Армійських корпусів прибули зведені мобільні снайперські групи, інтенсивна підготовка яких здійснювалась під керівництвом російських кадрових офіцерів наприкінці грудня 2019 року", - йдеться у повідомленні розвідки Міноборони України

Там стверджують, що ці снайпери "переміщуються вздовж лінії розмежування на цивільних легкових автомобілях, видаючи себе за мирних жителів".

Пропустити Facebook допис, 1

Контент недоступний

Дивіться більше у FacebookBBC не несе відповідальності за контент інших сайтів.

Кінець Facebook допису, 1

"У такий спосіб, противник намагається продовжувати приховано завдавати втрат особовому складу підрозділів ОС і не допустити стабілізації обстановки на лінії розмежування", - стверджують українські розвідники.

Росія традиційно заперечує збройну підтримку так званих "ДНР" і "ЛНР", однак визнає присутність там "російських добровольців".

132 загиблих

Офіс генпрокурора також підрахував, що загалом у 2019 та з початку 2020 року на Донбасі загинуло 132 українських військових.

Більше 700 - поранені.

"Загалом упродовж 2019-2020 років через постійні атаки з боку незаконних збройних формувань на території Донецької області загинув 101 військовослужбовець, 519 отримали тяжкі поранення, у Луганській області - 31 та 197 відповідно", - йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Там додають, що розслідують кожну смерть військовослужбовця.

Втрати "ДНР" і "ЛНР"

сепаратисти

Автор фото, Пресцентр ООС

Українська розвідка повідомляє і про втрати супротивника.

Так, за її даними, з 1 по 10 січня нового року самопроголошені "республіки" втратили 12 своїх бійців убитими, кількість поранених - 21.

А за 2019 рік їхні безповоротні втрати склали більше 600 бійців.

"За даними військової розвідки втрати російсько-окупаційних військ протягом 2019 року склали: безповоротними - 619 осіб; пораненими та травмованими - 939 осіб; озброєння та військової техніки - 110 одиниць", - говориться у повідомленні пресцентру ООС.

Пропустити Facebook допис, 2

Контент недоступний

Дивіться більше у FacebookBBC не несе відповідальності за контент інших сайтів.

Кінець Facebook допису, 2

У самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" свої точні втрати на фронті не повідомляють.

Хочете отримувати найважливіше в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!