Новини

Конкурсна комісія не виявила у адвоката Януковича Бабікова конфлікту інтересів для призначення заступника голови ДБР – Венедиктова

Конкурсна комісія не виявила у адвоката Януковича Бабікова конфлікту інтересів для призначення заступника голови ДБР – Венедиктова

"Главком"

У Державному бюро розслідувань не вбачають перешкод в тому, щоб довірити адвокату Януковича Олександру Бабікова аудит справ Майдану.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Директор ДБР Ірина Венедиктова заявила, що конкурсна комісія не виявила у Бабікова конфлікту інтересів. За її словами, в разі рекомендації конкурсною комісією за умови проходження спецперевірки він буде призначений.

На сайті компанії Aver Lex в повідомленні про рішення Бабікова перейти на державну службу відзначається, що він “спеціалізувався на захисті співробітників правоохоронних органів у корупційних справах і у справах, вчинених організованими злочинними групами”.

Призначення прокоментувала в інтерв’ю “Голосу Америки” адвокат сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська.

За її словами, “адвокат пов’язаний своєю позицією, яку він формував і відстоював, на якій наполягав, представляючи і захищаючи інтереси свого клієнта. І якщо адвокат підозрюваного стає керівником слідчих, які розслідують цю справу, то це прямий конфлікт інтересів”.

“Це очевидний знак, що слідства не буде”, – додала Закревська.

У те, що Бабіков буде об’єктивним, не вірить член ГО “Сім’ї Героїв Небесної сотні” Володимир Голоднюк.

“Я глибоко обурений такими призначеннями”, – сказав він “Голосу Америки”. За його словами, “якщо Бабіков захищав інтереси Януковича, який розстріляв Небесну сотню, то як можна зараз довірити йому захищати інтереси Майдану?”

Голоднюк, який втратив на Майдані 19-річного сина, нагадав про обіцянку президента Володимира Зеленського прискорити розслідування. “А замість цього президент, втрутившись в суди, випустив ексберкутівців і вбив в нас віру в правосуддя”, нагадав він.

“Призначати адвоката Януковича відповідальним за розслідування розстрілів на Майдані – це плювок в обличчя тим, хто втратив своїх рідних. Це наруга над пам’яттю загиблих на Майдані”, – впевнений Голоднюк.

Бабіков – випускник Харківської юридичної академії ім. Ярослава Мудрого. До Майдану очолював в Харківській обласній прокуратурі управління нагляду за органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією. У 2012 році, будучи на цій посаді, Бабіков заявляв, що Інтерпол оголосив у розшук Арсена Авакова – на той момент губернатора Харківщини, у якого тоді загострилися неприязні стосунки з Януковичем і його командою. Як адвокат Бабіков також захищав охоронця Віктора Януковича Дмитра Іванцова.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.