Новини

Новий коронавірус в Китаї викликає хворобу легенів: захворіли вже 62 людини

Новий коронавірус в Китаї викликає хворобу легенів: захворіли вже 62 людини

В китайському місті Ухань виявлено ще 17 випадків захворювання на невідому хворобу легенів, спричинену новим типом коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Нові дані виявили під час огляду пацієнтів у кількох лікарнях. Загалом на невідому хворобу, яка, як вважається, походить з місцевого ринку тварин, захворіли 62 людини. Двоє людей вже померли від цієї хвороби.

З 17-и пацієнтів, в яких нещодавно був діагностований новий вірус, троє перебувають у важкому стані, а решта – в стабільному. Влада продовжить досліджувати випадки подібних захворювань. Окрім того, три випадки захворювання виявлені в Таїланді та Японії у людей, які приїхали з Уханя.

Експерти вважають, що справжня кількість людей, заражених невідомим вірусом, може бути набагато більшою. Зокрема, за підрахунками Центру глобального аналізу інфекційних захворювань MRC при Імперському коледжі Лондона, кількість хворих вже зараз може досягати 1700. “Цілком ймовірно, що в Ухані може бути набагато більше випадків спалаху нового коронавірусу, ніж наразі повідомляється”, – йдеться у звіті MRC.

Коронавіруси часто викликають нешкідливі захворювання, як-от застуду. Однак вони також можуть викликати гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ), а також близькосхідний респіраторний синдром. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що наразі немає однозначних доказів поширення цього вірусу при контакті від людини до людини, однак експерти Імперського коледжу Лондона не виключають такої можливості. На думку експертів, симптоми хвороби від нового вірусу схожі на важкий гострий респіраторний синдром, або атипову пневмонію.

Нагадаємо, у липні минулого року Всесвітня організація охорони здоров’я застерегла туристів від поїздок до країн, в яких є ризик зараження небезпечним вірусом Зіка.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.