Медведєв пояснив, чому уряд РФ пішов у відставку

Медведєв пояснив, чому уряд РФ пішов у відставку

Фото: Associated Press

Колишній прем'єр вважає, що "президенту потрібна повна свобода дій".

Колишній прем'єр-міністр Дмитро Медведєв пояснив свою відставку тривалістю перебування на колишньому посту і необхідністю надання Путіну "абсолютної свободи" дій.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на слова Медведєва в ефірі "Першого каналу".

За словами колишнього прем'єра, головна причина — це масштабність поставлених у посланні президента Федеральним зборам завдань.

"У посланні позначені настільки масштабні завдання з оновлення політичної системи, до певної міри навіть зміни балансу влади в країні, - це стосується і уряду, і парламенту, частково президента, судової системи, - що для того, щоб прийняти всі ці рішення, президент повинен бути абсолютно вільний у тому, щоб їх обговорювати і приймати без оглядки на будь-які інші фактори. Зокрема фактор уряду", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що очолював два кабінети міністрів протягом майже восьми років, а це дуже великий термін. За всю історію, включаючи радянський і навіть царський періоди, "так довго цими питаннями ніхто не займався, за винятком окремих, може бути, зовсім фігур".

Нагадаємо, тільки-но Путін оголосив про бажання змінити російську конституцію, неочікувано прем'єр Дмитро Медведєв разом з усім урядом склали повноваження. Наразі президент РФ вже підписав указ про відставку. На Медведєва він поклав тимчасове виконання обов'язків очільника уряду РФ, а самому уряду наказав виконувати свої обов'язки до формування нового.

Разом з цим Путін планує ввести посаду заступника секретаря Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.

16 січня Держдума проголосувала за призначення нового прем'єр-міністра. Ним стане запропонований Путіним напередодні ексголова Федеральної податкової служби Михайло Мішустін.

Уряд РФ на чолі з Медведєвим подав у відставку

Уряд РФ на чолі з Медведєвим подав у відставку

Повʼязані теми:

Наступна публікація