В Британії тризуб розглядають як приклад націоналістичної символіки / УНІАН

Посольство України у Великій Британії висловило обурення через британський «посібник протидії екстремізму», де український тризуб фігурує у переліку екстремістської символіки.

Читайте такожАваков переконаний, що бойова ефективність "Азову" – справжня причина спроб зупинити його

Дипломатичне представництво звернуло увагу на оприлюднений в ЗМІ посібник для вчителів та медиків, де серед прикладів символів праворадикальних рухів зазначене й татуювання у вигляді тризуба.

Відео дня

«Додавати тризуб, закріплений в Конституції національний символ і державний герб України до «Посібника з протидії екстремізму», який контртерористична поліція видала для вчителів та медичного персоналу – це більш ніж обурливо. Жодні виправдання неприйнятні. Ми вимагаємо вилучити тризуб з посібника та офіційних вибачень», – йдеться в заяві на сторінці посольства у Twitter.

Посібник з екстремізму, підготовлений британськими правоохоронцями, був оприлюднений виданням Guardian 17 січня. Окрім тризубу там фігурує й символіка українського батальйону «Азов».

Журналісти звернули увагу, що посібник містить не лише символіку лівих і правих рухів, але й символіку організацій захисту довкілля (зокрема - Greenpeace) та зоозахисних рухів.  

Symbols guidance document by The Guardian on Scribd

Раніше повідомлялось, що у Конгресі США вимагають визнати "Азов" терористичною організацією.