$ 39.59 € 42.26 zł 9.8
+11° Київ +7° Варшава +22° Вашингтон

Британська поліція внесла тризуб у список екстремістських символів

Олег Бесараб 19 Січня 2020 16:27
Британська поліція внесла тризуб у список екстремістських символів

Британська поліція внесла у посібник з протидії екстремізму поряд із нацистською свастикою український тризуб, а також емблему полку «Азов».

Тризуб потрапив у посібник поліції Британії по боротьбі з тероризмом та екстремізмом. Його розіслали медичним працівникам та викладачам навчальних закладів, які мають задля виявлення підозрілих осіб звертати увагу на подібні зображення, наприклад на татуюваннях. Такий посібник поширюється всією Англії в рамках підготовки до програми Превенція, серед екстремістських організацій у ньому згадується поряд з неонацистами зокрема Greenpeace. У розділі посібника, де показано знаки та символи праворадикальних груп, серед тату наведений герб України під назвою «Український тризуб (націоналістичний)». Він зображений поруч із нацистською символікою.

Українське посольство у Лондоні вже відреагувало та вимагає від британської влади вибачень.

https://twitter.com/UkrEmbLondon/status/1218849631016230913

українське посольство у Лондоні

Розміщення тризубу, конституційного національного символу і гербу України, в посібнику з екстремізму, створеного поліцією з боротьби з тероризмом для викладачів та медичного персоналу Великої Британії, не може не бути обурливим. Ніякі пояснення неприйнятні. Ми вимагаємо видалити український тризуб із посібника з офіційними вибаченнями


Раніше глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що спроби визнати український полк «Азов» терористичною організацією у США є ганебною дискредитацією та свідчить про ефективність полку у боротьбі за територіальну цілісність країни.

Нагадаємо, 40 конгресменів від Демократичної партії підписали лист до держсекретаря Майка Помпео з проханням внести український полк «Азов» до списку іноземних терористичних організацій.

У березні 2018 Конгрес США заборонив передачу зброї полку «Азов». У Штатах його звинувачують у прихильності «неонацистській ідеології». Як повідомлялося, полк «Азов» не може мати на озброєнні «Джавелін».

Минулого року Bellingcat опублікував розслідування, як європейська компанія тренувала «Азов» та бійців українських ультраправих організацій.