Для СБУ розслідування катастрофи літака МАУ є пріоритетом, – Баканов (ФОТО)

Фото Укрінформ-UATV

Голова Служби безпеки України Іван Баканов взяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих внаслідок катастрофи літака МАУ в Ірані.

Про це повідомляє UATV із посилання на пресслужбу відомства.

За словами Баканова, для СБУ є пріоритетом розслідування та встановлення причинно-наслідкового ланцюга подій авіакатастрофи.

“8 січня 2020 року стало чорним днем в історії України та усього світу. Жахлива трагедія в Ірані забрала життя одинадцяти наших співвітчизників. І суспільство вимагає відповідей щодо дійсних причин цього горя та притягнення усіх винних до відповідальності. Для СБУ розслідування та встановлення причинно-наслідкового ланцюгу подій цієї катастрофи є пріоритетом”, – наголосив він.

Баканов зазначив, що українці мають почуватися захищеними у кожному куточку світу, незалежно від обставин.

“Це є питанням колективної безпеки, безпеки країни та кожного з нас. І всі країни мають працювати разом, аби мінімізувати в майбутньому навіть теоретичний ризик повторення подібних жахливих трагедій”, – наголосив він.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані не зупиниться до покарання винних.

Прямой эфир